Ouderbegeleiding

Wanneer je ziet dat je kind het moeilijk heeft, kan er ook onzekerheid ontstaan over je pedagogische aanpakt. De therapeut wil daar samen met jullie naar kijken. Samen ontdekken hoe jullie kunnen helpen het bouwen beter te laten verlopen.

Ouderbegeleiding hoort bij speltherapie. Het stimuleert en ondersteunt het therapieproces van jullie kind. Voor hem is het belangrijk dat het van zijn ouders toestemming ervaart naar speltherapie toe te gaan.

Kennismaken?

+31 6 19 31 86 24

extra aandacht voor contact en interactie

Beide ouders

Wanneer ouders gescheiden zijn, streven we er naar beide ouders bij de behandeling te betrekken. Het is voor het kind belangrijk te weten dat het van beide ouders toestemming heeft aan de slag te gaan met zijn hulpvragen. Dat het vrij mag spelen en praten over gebeurtenissen die hem bezighouden.

Samenspel

Soms kan de therapeut jullie uitnodigen om een aantal sessies samen met je kind te komen spelen. Zo kunnen jullie nog meer zicht krijgen op het volgen en aansluiten bij jullie kind, door middel van spel. Er is dan extra aandacht voor contact en interactie op het niveau van het kind (terwijl deze spelend bezig is). Ook kun je de (denk)wereld van je kind zo verder verkennen. De therapeut is dan vooral coachend en spiegelend bezig.

Ieder kind is uniek

Elke ouder zal het beamen: ieder kind is uniek. Dat is mooi, maar kan het ook ingewikkeld maken. Juist op momenten dat je kind een extra steuntje nodig heeft.

Daarom werken we niet met vaststaande stappenplannen en uitgedachte methodieken. Samen willen we kijken wat het kind nodig heeft én wat jullie nodig hebben om jullie kind te helpen.

Testimonials

Tevreden cliënten

CINDY (moeder)

"Een aanrader voor als er therapie nodig is!"

Ik heb de begeleiding als heel persoonlijk en prettig ervaren. Er was veel ruimte voor overleg en het bespreken 
Van de problemen die zich voordeden. De communicatie heel gemoedelijk en helder. Een aanrader voor als
er therapie nodig is!

V.D. (moeder)

"We kijken er met een heel positief en goed gevoel op terug"

Tjitske heeft onze dochter heel goed geholpen. Het was fijn om te zien dat ze door haar jarenlange ervaring onze dochter begreep en wist hoe ze met haar om moest gaan. Hierdoor voelde onze dochter zich bij Tjitske op haar gemak en hebben we haar heel erg zien groeien. Ze vond het heel fijn om met Tjitske in de spelkamer te spelen en ging er elke week met veel plezier naar toe.

We kijken er met een heel positief en goed gevoel op terug. We kunnen Tjitske dan ook van harte aanraden!