Werkwijze

Aanmelden

Voor speltherapie heb je geen verwijzing nodig. Het kan zijn dat je door een professional op de mogelijkheid van speltherapie wordt gewezen. Bijvoorbeeld door een huisarts of een schoolmaatschappelijk werker. Dan wordt een verwijsbrief met de reden hiervoor op prijs gesteld.

Informatie

Wil je eerst meer informatie over speltherapie? Of wil je weten of speltherapie passend is voor jullie kind? Dan kun je kosteloos contact met ons opnemen. Wij denken graag met je mee.

Kennismaken?

Intake

We maken na aanmelding eerst een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek is met jullie als ouders. Samen kijken we dan naar de hulpvraag die jullie voor je kind verwoorden. Na 4 observatiesessies stellen we een behandelplan op. Deze bespreken we dan met jullie.

 

Behandeling

De duur van speltherapie is bij elk kind verschillend. Het is afhankelijk van de klachten, de situatie en het aanpassingsvermogen van het kind. Ook van zijn omgeving. Tijdens de oudergesprekken staan we hier elke keer bij stil. Zo kunnen we elke keer bespreken wat jullie kind (nog) nodig heeft. Ook wat jullie als ouders nodig hebben om jullie kind te ondersteunen.

 

Afronding

Wanneer het traject in de spelkamer is afgerond, krijgen jullie een eindverslag. Hierin beschrijven we kort het verloop van de therapie. Ook de handreikingen die besproken zijn tijdens de oudergesprekken worden hierin opgenomen.