speltherapie zwijndrecht

Speltherapie

Kinderen laten in hun spel zien wat er in hun leven gebeurt. Ze laten zien wat belangrijk voor hen is. Spel is als het ware hun taal.

Kennismaken?

+31 6 19 31 86 24

Het is zo mooi om het zelfvertouwen te zien groeien

Observeren

Als speltherapeut lees ik de taal van het kind: ik kijk naar wat zij laten zien en verwoord wat hen bezig houdt. Zo ontdekken we samen welk stukje van het bouwwerk van hun leven nog extra aandacht nodig heeft en welke bouwsteentjes er nodig zijn om dit bouwwerk steviger te maken. Dit doe ik tijdens de observatieperiode.

Behandelplan speltherapie

Wanneer we dit samen hebben ontdekt, gaan we aan de slag. We hebben dan gezien waarin het kind kan groeien. Vanuit jullie hulpvraag én de informatie verzameld tijdens de observatie, wordt er een behandelplan opgesteld.

Elke week in de spelkamer

Jullie kind komt dan wekelijks op een vast tijdstip naar de spelkamer om daar te spelen. Binnen het spel ontdekt het de kwaliteiten die het heeft. Ook hoe de kwaliteiten op lastige momenten kunnen worden ingezet. Tijdens het spelen speelt de therapeut mee. Ze geeft woorden aan de gevoelens die er zijn en aan wat er gebeurt. Er wordt geholpen bij het bedenken van nieuw gedrag. Dit nieuwe gedrag wordt, binnen het spel, geoefend.

Afronding

Na 4 à 5 sessies hebben we weer een oudergesprek. Dan bespreken we de ontwikkeling van jullie kind in zowel de spelkamer als thuis en op school.

Wanneer jullie kind zijn bouwsteentjes voldoende weet te hanteren en in te zetten, ronden we in een drietal sessies de speltherapie af. Tijdens het eindgesprek ontvangen jullie dan een eindverslag.

Bovenstaand filmpje laat zien wat speltherapie kan betekenen voor het kind.

Testimonials

Tevreden cliënten

TEIJN (10 jaar)

"Ik geef een honderd uit tien aan Tjitske"

Ik geef een honderd uit tien aan Tjitske. Het was leuk en Tjistke was heel lief en luisterde heel goed

CINDY (moeder)

"Een aanrader voor als er therapie nodig is!"

Ik heb de begeleiding als heel persoonlijk en prettig ervaren. Er was veel ruimte voor overleg en het bespreken van de problemen die zich voordeden. De communicatie heel gemoedelijk en helder. Een aanrader voor als er therapie nodig is!